PAČJA PAŠTETA SA CRNOM ROTKVOM I KRUŠKOM

Sastojci: Za 4 osobe
  • 1 Argeta Exclusive à la kuhar Luka Košir
  • 1 kruška, očišćena i razrezana na četvrtine
  • 1 crna rotkva srednje veličine
  • 80 g maslaca, od čega 20 g za tijesto
  • Sok iz polovice limuna
  • 50 g tapenade (pire zelene masline)
  • 50 ml djevičanskog maslinovog ulja
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Zreli kozji sir ili parmezan
  • Cvijet soli
  • 4 kore vučenog tijesta
Priprema:

U tavi, na laganoj vatri otopite maslac, dodajte narezane kriške crne rotkve i zalijte hladnom vodom do polovice tave. Nastavite kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta, dok voda ne zavrije i rotkva se skuha (oko 15 minuta).

Kad voda ispari, dodajte kruške, maslac i nekoliko kapi limunovog soka tako da je tava potpuno pokrivena. Karmelizirajte na maslacu još 10ak minuta i promiiješajte.

Izrežite 16 krugova vučenog tijesta. Svaki krug prepolovite pa polovice zarolajte u kornet. Pecite ih oko 8 minuta na 175 °C.

Rotkvu i kruške narežite na veće komade i stavite u kornete, dodajte malo tapenade od maslina (po želji), papra i zrelog sira. Na vrh stavite pačju paštetu i, po želji, ukrasite s listićima potočarke.

Više recepata