ZIMSKA CIKORIJA I KISELI RAŽENI DANSKI KRUH

Sastojci: Za 10 osoba
  • 3 Argete Exclusive à la kuhar Luka Košir
  • 500 g raženog danskog kruha
  • 40 g sirovog maslaca
  • 1 cikorija
  • 40 ml djevičanskog maslinovog ulja
  • 100 ml grožđanog mošta
  • 1 žličica naribane kore limuna
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 10 listova crvenog bosiljka
  • 10 listova korijandera
  • 2 slana inćuna
  • 1 žlica nasjeckanih crnih maslina
  • 1 žlica kapara u soli
  • 1 žlica nasjeckane roga paprike
  • Balzamični ocat
Priprema:

Očistite i tanko narežite cikoriju. Zagrijte je na hladnom maslinovom ulju sve dok se ne povežu. Dodajte mošt, limunovu koricu, roga papriku, nasjeckani đumbir i češnjak. Pecite na laganoj vatri oko 30 minuta. Dodajte sve ostale sastojke, osim octa i kratko popirjajte. Smjesu začinite balzamičnim ocatom i ohladite.

Izrežite kruh na kriške debljine oko 3 mm i prepecite ih na maslacu dok ne postanu hrskave. Na tople kriške namažite paštetu i dodajte žlicu začinjene cikorije. Ako želite, jelo možete dovršiti svježim listovima cikorije.

Više recepata