HOKAIDO TIKVA I KESTENI

Sastojci:
  • 1 Argeta Exclusive à la kuhar Luka Košir
  • 150 g kestena
  • 50 ml kozjeg mlijeka
  • 200 g hokaido tikve s korom
  • 20 g crème fraîche
  • 20 g smeđeg maslaca
  • sol
Priprema:

U zdjeli pomiješajte kestene i mlijeko. Mješavinu izlijte na papir za pečenje u visini do 3 mm i sušite u pečnici na 50 °C oko 12 sati, dok ne dobijete suhe i hrskave listove. Hokaido tikvu izrežite na veće komade i pecite na 160 °C dok ne omekša.

Vruću tikvu stavite u mikser i prelijte istopljenim smeđim maslacem. Miješajte dok smjesa ne postane gladak pire. Ako želite, pire možete dodatno procijediti kroz gusto cjedilo. Pire ohladite i stavite u dekorativnu vrećicu.

Na tanjur ravnopravno nanesite pire i pačju paštetu upotrebom vrećice, dodajte listove kestena i svježe bilje.

Više recepata